Är vi tacksamma?

Det var länge sedan jag skrev något på bloggen här och nu var det dags igen. Har fortsatt att göra korta videobloggar på min youtube kanal om olika teman och gärna med olika dialekter.

Inställningen till tacksamheten

Har insett att vår inställning till livet påverkar mycket vår upplevelse av den. Som tacksamhet, vad gör den med oss? Är det kopplat till kristendom eller kan man fundera kring tacksamhet även som ateist. En vän till mig på¨pekade att tacksamhet kommer väl ifrån de kristnas programmering om att vi bör vara tacksamma. Liksom de kristnas läror om att hålla god moral. Denna vän är väldigt kritisk till all religion. Jag håller dock inte med om det och jag ser heller inget fel i att ha en moralkompass eller att fundera kring vad jag kan vara tacksam för. För min del blir det reflektioner kring vart jag kommer ifrån för livsupplevelser och hur det förändrats till det bättre, som en röd tråd genom livet, ju mer jag släppt kontrollen över hur saker ska vara och istället fokuserat på att ta tag i saker för att skapa en eftersträvansvärd resultat. Som att plugga till körkort, studera vidare och söka jobb, bostad och arbeta på relationerna i mitt liv. Inget kommer ju till oss gratis med bara tankens kraft. Efteråt kommer tacksamheten av förbättrade villkor och större valmöjligheter som ett brev på posten.

För mig finns känslan av tacksamhet djupt inom mig när jag känner att jag är på rätt väg i livet och att det känns som att jag är hållen och kan känna tillit till att allt kommer att bli bra. Att jag inte behöver kontrollera omvärlden eller vad som pågår där. Inte heller hålla fast vid relationer som inte längre är levande. Det behövs alltid två parter i en relation för att hålla den vid liv tänker jag. Om någon tycker att jag varit dålig på att höra av mig eller engagera mig så går det väl även tillbaka till den andra att se sina egna ansträngningar kring relationen. Tacksamhet kan även följa hand i hand med orsak och verkan. Vi kan lättare känna oss tacksamma när vi ansträngt oss och f¨ått resultat och lyckats med något, men det kan också vara för det lilla i vardagen som att solen skiner och påverkar oss mer än när det är storm och regn ute. Det finns många människor vars humör påverkas av vädret. Är du en av dem? Tacksamhet kan infinna sig när vi möter vänlighet, godhet och ömhet gentemot oss som person. Något som vi inte förväntat oss. Jag blir alltid öm i hjärtat av att möta främlingar som visar sitt hjärta och medkänsla, i ett möte. vilket inte går att ta för givet i en värld av dualism och motsättningar, där många människor lider och genom lidandet skapar sköldar runt sitt hjärta. Jag är tacksam att mitt hjärta överlev med att vara en kännande individ, så att jag fortfarande kan känna mig som ett nyfiket barn i stunder. Men det finns oändligt mycket mer att vara tacksam över. Här nedan kan du ta del av min video blogg kring temat. Vad är du själv tacksam över? Med tiden kan även de reflektionerna fördjupas.

Hur känslor påverkar vår hälsa.

Hälsa har nog aldrig varit mer aktuellt än nu i dessa tider då vi står inför en global pandemi. Det är fint att ta del av hur stort intresset blivit på sociala medier över hur vi kan ta hand om oss själva på bästa sätt i dessa tider. Det får mig att minnas även alla husmorskurser man fick ta del av som barn. De äldre generationerna har också varit med om pandemier och tragedier, krig och elände. Genom historien har vi kämpat oss igenom virus och bakterier på planeten. Det finns mycket vi kan göra för att ta hand om oss själva, genom att boosta immunförsvaret. Ta hand om grunderna som tillräckligt med sömn, näring och frisk luft samt tillräckligt med vätskeintag.

För att sedan bygga på med vitaminer och mineraler som vi kanske inte alltid får tillräckligt av genom maten. Vilken slags mat väljer du att äta? Vad innehåller den? osv. Finns så många matläror och vitaminläror och det är intressant tycker jag. Vi har alla ett eget ansvar att välja kring vår hälsa och vilka källor vi vill följa, vilka normer riktlinjer vi följer. Kommer visdomen utifrån från en källa utanför oss eller inifrån vår egen intuition? Vi har alla en stark intuition inom oss där själen kan guida oss och ge oss allt vi behöver av information och visdom bara vi lär oss att lyssna inåt och lita på vår egen styrka och kapacitet. Vår egen förmåga att klara av livet och även döden när den kommer.

Det som tar på vår hälsa mest är egentligen konflikter och rädslor inom oss som är oupplösta, oklara. Den största rädslan människor bär är om döden. Vad kommer att ske då? Tar allt slut? Rädslor att förlora våra nära och kära, våra egodelar, identitet, arbete, rykten osv.

Det jag lärt mig genom åren som medium och healer är att våra känslor och tankar samt vår föreställning om livet och dess möjligheter och utmaningar påverkar oss enormt. Just nu kan man se enorma mängder rädslor projiceras ut i världen genom olika kanaler och former. I mycket större utsträckning än att fokusera på vad kan vi göra som förbättrar vår tillvaro eller leder oss till inre frid eller balans i vår tillvaro. Istället är det som att vi matas av kriser och katastrofer som bara bombarerar oss kollektivt. jag vill inte gå in i att peka ut vem eller vilka som har gjort fel utan istället belysa det vi kan göra. Ett val som människan alltid haft framför sig nån gång i livet, oftast genom kriser. Att vända blicken inåt och skapa förändring inifrån oss själva, genom att bli vän med alla de känslor och tankar som bombarderar oss. Världen omkring oss har alltid varit kaotisk, genom hela historien. Inom oss finns de sanna svaren och kraften att finna frid oavsett vad som sker omkring oss.

“Vi går igenom ett kollektivt uppvaknande inom mänskligheten.”

Oändliga möjligheter över hur framtiden kommer se ut finns tillgängliga. Låt oss inte låsa oss vid att rädslorna skapar scenarierna om vår fortsatta utveckling på planeten. När vi släpper rädslorna kan vi skapa något vi aldrig upplevt tidigare, ett nytt förhållningssätt till livet.

När vi känner skräck, rädsla och smärta är det svårare att skapa något annat, än denna upplevelse och kanske är det detta vi behöver läka först för att kunna mötas i kärlek, harmoni och gemenskap så småningom, när vi gått genom av lagren av känslor inom oss först. Vi består av så många nyanser av känslor som påverkar hela vårt system och uppfattning av världen.

På vipassana kursen lärde jag mig en viktig lärdom. Att vi behöver släppa taget om våra kriterier om vilka känslor vi välkomnar och vilka inte. Släppa motståndet till känslor som vi anser vara ovälkomna och låta dem alla passera som endast känslor. Ej ge dem titlar som bra och dåliga och värdesätta dem olika, utan se dem bara för vad de är…känslor.

Välkommen till min videoblogg på youtube, här en video om hälsotankar.

Tarot en livs karta

Många undrar hur det fungerar med Tarot läsningar, så jag gjorde en kort video med några kort för november eller då du tittar. Eftersom läsningen i videon inte är riktad till en person kan den användas som bro för den som tittar oavsett tidsperiod. Den innehåller inte heller någon specifik fråga som när man bokar en personlig läsning med mig. Då kan du välja om du vill ha klarhet och en inblick i framtiden inom relationer, personlig utveckling, hälsa, ekonomi eller arbete/karriär. Denna läsning i videon är mer för att presentera tre kortlekar som jag drar två kort var ur och delar med mig av vad korten representerar och kanske väcker de något i dig. Intention med Tarot är från början att kunna tolka vårt själsliv, vårt inre liv med allt vad det innebär av tankar, känslor, drömmar, rädslor och möjligheter samt hinder. Vissa har kallat tarot för själens spegel. Jag ser det även som en psykologisk karta över våra liv. Tarot innehåller mycket fina symboler och bilder som talar djupt till oss som arketyper, karaktärer och influenser som finns inneboende hos oss alla, men kommer till uttryck i olika perioder i livet beroende på vår egen utveckling och vart i livet vi befinner oss.

Dem som tolkar korten använder sin egen intuition och snappar upp impulser och tecken från bilderna i korten. Då de innehåller många detaljer kan ett kort ha lite olika innebörd för olika människor trots att de har ett grundtema som de representerar.

Den Stora arkanan i klassisk Tarot innefattar 22 kort av universiella principer och lagar som påvekrar oss och våra inre karaktärer och kvalitter genom arketyper som Narren, döden, Magikern och Den hängde tex. Genom dessa kort lär vi känna oss själva och våra relationer, om de representerar någon i ditt liv. Här finns potentialen som gror inom oss, ifall korten är uppochned, då finns det saker att arbeta på för att få upp kortet i rätt riktning så att säga. Som en möjlighet som representeras och vill bli erkänd av dig. När korten står åt rätt håll, sker utvecklingen i korten lättare framåt. Något som du lättare kan relatera till också. Det visar hur medveten du är om det som påverkar dig i vissa läggningar.

Den lilla arkadan i klassisk Tarot består av 56 kort där vi möter fyra olika sviter, bägare, svärd, stavar och pentagram som representerar Känslor, relationer, intuition, intellekt, tankar, kommunikation, hemmet, familjen, arbete, det praktiska, ekonomi, rikedomar, arbete. Dessa vägleder inom olika händelser och sker i livet och även möten med människor, relationer och arbetsplatser m.m kan dyka upp. Här hittar vi bla. drottningen och kungen samt olika karaktärer som representerar de olika sviterna i korten.

Jag ser budskap i visioner som korten öppnar upp men behöver egentligen inga kort för att kunna tyda visioner eller budskap med ett öppet tredje öga då jag varit medial sedan barndomen och har en medial farmor som förfader. Det fungerar minst lika bra på distans som i telefon som när man ses live. Har erfarenhet av arbete med Tarot och det mediala sedan år 2000, så kring 20 år numera. Under en period arbetade jag även för en tarot linje, men då de tog 20 kr i minuten så blev det ofta stressigt för de som ringde och även mig att leverera så fort. Blev mer prestation än att ge en helhetsupplevelse, då det handlar om att förmedla på rätt sätt också och få lyssnaren inbjuden i att ta emot budskapen som sedan förhoppningsvis växer till insikter hos lyssnaren. Precis som att läsa en bok eller se en film. Vilken behållning får du efteråt och vad väckte det i dig. Bekräftade det dig i din livsresa ? kanske gav det mod till att satsa på något? Mod att ta ställning i en fråga som som kom upp osv. Det spännande är ju vad du gör med informationen. Jag får ofta mejl eller meddelanden av kunder som hör av sig och berättar när något speciellt har inträffat som vi talat om under en Tarot session med mig. Det handlar ofta om möten, människor som väntat på att komma in i ditt liv, nya arbetsplatser, relationer, möjligheter. Alla hör ju inte av sig men det är alltid tacksamt med positiv respons då läsningarna gett hopp eller faktiskt haft en positiv påverkan om kraft att fortsätta då framtiden har något den vill erbjuda dig om du tar dig dit!

ERBJUDANDE under november 30 min Tarot läsning via telefon 300 kr

Som medium har man gåvan att se in i dåtid och framtid då man inte längre ser tiden linjär utan att den hänger ihop med de val vi gör idag. Så från ett mediums perspektiv så är den enda tiden vi kan leva i NU. Men nuet formar det vi upplever som framtid.

Jag erbjuder även mediala läsningar kring personlig utveckling och det spirituella, samt mediala coaching sessioner ifall du vill utvecklas inom ett visst område, läka relationer, få bättre självkänsla, satsa på karriären, inför löneförhandling, körkort, sluta röka, övervinna scenskräck och förverkliga dina DRÖMMAR etc.

Du kan även boka in coaching under en viss period, varannan vecka eller en gång i månaden, där jag följer upp kring din utveckling och du får uppgifter att jobba på hemma för att få resultat. Hör av dig vid intresse!

Högre frekvenser

Tänk om vi alla förstod mer om energilära och vad som får oss att må bra och dåligt. Hur energi påverkar oss. Eller hur vi konsumerar energi ? Hur högre frekvenser lyfter oss och lägre sänker oss. Vi har alltid möjlighet att välja vad vi ger oss in i. Den största lärdomen ligger i ett tydligt ja eller nej till olika erbjudanden och tillfällen som livet knuffar in oss i.

Klangskålar har en tendens att bryta igenom med högre frekvenser som påverkar vårt energifält och hjälper oss att höja oss själva så att vi lättare kan samla oss och mobilisera alla energi som strömmar genom vårt system. En människokropp är som ett levande kraftfält, vi kan gå på sparlåga eller ha högvolts energi som pulserar igenom vårt system beroende på hur vi tagit hand om oss själva. När vi har mycket blockeringar emotionellt mentalt eller fysiskt så blir det svårare för kroppen att kunna ta hand om all energi vi alstrar och kommer i kontakt med. Därför är det så viktigt att ibland underhålla med andliga renings kurer som fasta eller ren mat, meditation, avskildhet och tystnad för att nämna några exempel.

Vi behöver ibland tömma vårt system för att kunna fylla på med de högre frekvenserna och ta vara på effekterna som är inre frid, bliss och lycksalighet eller känslan av att lättare säga ja till livet och det vi möter.

När kropp och sinne är fullt med upplevelser, intryck, processer, trauman och obearbetade känslor, ångest och smärta då kan den inte vara mottaglig för att ta in mer även när det är något vackert och högfrekvent, något som du alltid längtat efter. Som att vara tillfreds med dig själv och din tillvaro i nuet.

Att rena sig och ta hand om sitt bagage och det du skapat i livet, är som att städa inom dig och omkring dig. Se på ditt hem och din källare eller andra områden där det kloggat igen med massa saker och bråte. Det är oftast en spegling av allt du samlat på dig även i det inre. Ju lättare bagage vi har när vi reser desto mer kan vi ta emot och förvalta. Det är lättare att säga ja när vi inte är överbelastade.

Hur ser det ut i ditt liv, inom dig och i ditt hem ? Vad kan du släppa taget om idag ?

Klangskålar öppnar oss

Att hitta det själen längtar efter och uppleva det, leva i det, är som att komma hem efter en lång resa. För mig är det så när jag besöker kraftplatser, vackra naturplatser, umgås med själsfränder och spelar på mina klangskålar eller shamantrumma/ toungdrum. Då är jag som mest i harmoni med existensen och känner mig ett med min omgivning. Varje del i mina celler säger ja till upplevelsen. Det är underbart att säga ja till våra upplevelser och livet. Men det är inte alltid enkelt att hitta stödet utifrån utan arbetet görs i vårt inre för att komma till denna upplevelse och kunna ta emot mer och mer av det vår själ längtar efter och resonerar med.

Vi prövas genom livet om och om igen, det yttre är en spegling av vårt inre. Visst är det lättare att säga ja till det underbara i livet, men det mörka och tunga då? Jag insåg tidigt att det mörka tar mig till det ljusa och välkomnade det. Det är naturligt med perioder av sorg och förtvivlan, ju tidigare i livet desto bättre. Då finns ju det goda kvar att uppleva framöver. Människor som går igenom livet i en trygg fasad och falsk lycka kommer att trilla ner vid något tillfälle när kriserna kommer. Lika bra att vänja sig vid det. Livet är både och, allt finns inom oss. Den som inte varit i det sunkiga och smärtsamma, smutsiga och sorgliga, den kommer aldrig att njuta lika mycket av det ljusa och vackra, då saknas kontrast och tacksamheten som kommer av att inte ta något för givet.

Dessa klangskålar kom till mig på ett mystiskt sätt genom ett starkt möte, ett år efter att jag första gången sett och provat dem, kallade de på mig i en vision. Det var som att skålarna sa till mig;

– vi vill bli använda, just nu är vi bara i en lokal på hyllan. Får vi komma till användning genom dig?

Jag kände in klangskålarna och hur de kallade på mig, trots att jag bara sett dem vid ett tillfälle och fått prova dem. Efter det hade jag fått spela lite på en annan typ av tibetanska klangskålar med min kollega Mattias Sundman och intresset för soundhealing hade stärkts genom vårt sammarbete. På senhösten 2018 hörde jag av mig till Joseph som hade klangskålarna och undrade om han ville sälja dem till mig och berättade att jag kände mig kallad att arbeta mer med soundhealing och just denna typ av instrument. Han berättade att han flyttat till Bali och att skålarna stod i en replokal och inte hade blivit så använda. Lycklig åkte jag och hämtade hem mina nya energigivande följeslagare. De har gett mig så mycket nya insikter, öppnat upp energiflöden och skapat fina möten i små och större grupper.

Klangskålar har en energigivande och rensande effekt, de hjälper oss att centrera oss i de högre chakrana eller grunda oss, beroende på vilken skål du använder. De resonerar med olika chakran. Dessa skålar förde mig även samman med min själsfrände och har byggt broar med andliga systrar och bröder sedan de kom till mig. Vi kan alla förstå vibrationernas och ljudens språk, även om vi inte talar samma språk förståelse från början.

Välkommen att höra av dig vid intresse och håll utkik för evenemang med klangskålar och sound healing. Videon är tagen vid Omberg.

Helande ljudbad med Gong

Helande Ljudbad med Gong

Vi har börjat inse vilken påverkan ljud har på oss, på gott och ont, vissa ljud är smärtsamma medan andra är ljuvliga. Så klart finns det delade meningar om smaken. jag har på de senaste åren börjat utforska och uppskatta mer och mer att besöka soundhealing och även själv använda instrument sedan jag köpte min shaman trumma våren 2017 genom inre vägledning. Kort därefter påbörjades ett samarbete till Hösten med Mattias Sundman som är Gongmästare och erbjuder Gong sessioner runt om i Stockholm på olika Yogaställen och besöker festivaler på somrarna. Genom dessa kvällar i samarbete kring vägledda meditationer och soundhealing med ljudbad av olika instrument, min trumma, klangskålar, vindspel och Gongen så har jag hittat hem i dessa helande vibrationer som sköljer genom kropp och själ med både emotionella som fysiska reaktioner eller bara djup vila. Det går att känna dessa vibrationer rent ut sagt och besökarna har varit mycket nöjda. Vi valde att satsa på längre pass på hela 3 h per kväll för att optimera djupavslappningen och avrundar alltid med tystnad vid uppvaknandet efteråt. I tystnaden kan man fortfarande känna Gongens vibrationer som sköljt igenom tid och rum.

Höstens kommande onsdag kvällar kl. 18.00-21.00 vi öppnar alltid 17.45 på studio Vildblomma

17 oktober, yin & yang balans tema

Klicka ovan för att komma till fb eventet

14 November, Golden ray tema – 19 december, inre barnet tema dessa kommer upp som event på fb sidan Studio vildblomma.

Pris: 440 kr i dörren vid förköp 390 kr. Välkommen att höra av dig vid intresse!

Vi bägge Mattias & Johanna kommer att delta på Harmoni Expo mässan i Solna, 27-28.10. Där kan du prova på Gong och träffa oss! Jag kommer att erbjuda mediala läsningar och Tarot under mässan och ser fram emot att ses där!

Läsningar i sommar

Hej kära vänner och besökare! Hoppas du har det fint under sommaren. Jag kommer att ta semester 15.-26.7 och Men det blir fullmåne meditation den 27.7. kl. 18-20 vid fint väder är vi igen i Vitabergsparken och annars på Studio Vildblomma. Det blir som vanligt en shamansk ceremoni att släppa taget om det du är mentalt klar med och ge plats för dina drömmar genom ceremoni och inre resa där du möter guiderna och får emotionellt stöd. Jag kommer att använda trumman också. Under sommaren tom augusti har jag erbjudande på Mediala läsningar och coaching samt Tarot via telefon och whatsup eller skype. Då du kan kontakta mig och boka en tid fast du är bortrest eller bara vill vara hemma utan att ta dig till min studio.

Under Juli kan du även delta i effektiva healing metoden Kapa kords och chakrabalansering tisdag den 31.7. kl. 18.00-20.00 på Studio Vildblomma. Då rensar vi energi kords från gamla dysfunktionella mönster med människor som du haft någon slags maktkamp med. Vanligast att man kapar kring nära relationer och partners som man haft sexuellt umgänge med då dessa alltid kapar kords och emotionella bindningar. Vilket är skönt att kapa för att gå vidare om relationen tagit slut eller varit skadlig på ett emotionellt plan.

Erbjudande på Tarot och mediala läsningar tom 31.8.2018 via telefon och skype/whats up. Betaling sker i förskott.

30 min 300 kr

45min 450 kr.

60 min 590 kr

90 min 800 kr.

Normalt pris gäller om du bokar besök i Studion under sommaren.

Även erbjudande på klippkort på valfria läsningar och behandlingar som healing, kapa kords, healing massage och regressioner samt hot stone massage. Klippkort gäller ett år valfria behandlingar oavsett prishöjningar under tiden.

Erbjudande: 5 x 60min valfria behandlingar kostar 2900 kr med klippkort.

Passa på att köpa innan prishöjningar som sker 1 september 2018 på samtliga behandlingar och läsningar.

Välkommen även att ta del av min nya videoblogg på Youtube som Cosmic Johanna High vibe honest & raw som är mestadels på engelska. Detta är ett sätt för  mig att nå ut med min kreativitet och dela med mig kring mitt spirituella liv med korta videos på några minuter åt gången kring olika teman eller nåt som är aktuellt. Tanken är att det är äkta och utan klipningar och retuseringar för att normalisera att det är skönt att vara äkta och autentisk i våra uttryck. Även utan smink. Detta är även ett kreativt sätt för mig att lära känna mig själv och hur jag uttrycker mig. Har varit super inspirerande för mig personligen hittills. Rekommenderar alla att uttrycka sig själva och sin kreativitet det ger mycket energi. När vi gör detta utvecklas vårt halschakra och med detta själens röst vår sanning och vår kontakt med vårt högre jag. Utforska så får du se hur givande det är när din själ vägleder dig att uttrycka din sanning!

Önskar alla en fridfull somma roch välkommen att höra av dig till mig via kontaktformuläret, mejl eller facebook.

Det finns en sida på faceboook för alla verksamhet på Studio Vildblomma där jag håller till på Södermalm. Facebook sidan heter Studio Vildblomma. Sedan finns även en sida som heter Cosmic Johanna, Clairvoyant healer, writer & poet. där även aktuella händelser och tips dyker upp kring stort och smått. För dig som inte känner till att jag gett ut en filosofisk roman vid namn Nektra året 2012. (en spännande historia om det paranormala och kärlek samt personlig utveckling ca 300 sidor) Så finns det några ex kvar att köpa genom mig, har på Studio Vildblomma.

För mig är sommarens ledord, ta det lugnt och känn tacksamhet! Med kärlek Cosmic Johanna

Autentiska uttryck

Reflektioner kring våra relationer

När är du autentisk i ditt uttryck ? Vi människor mår så mycket bättre när vi har bra relationer och kan känna att det finns utrymme för att uttrycka oss själva och det vi står för. Eller om vi har en kreativ ådra att få utforska detta, verkligen ge oss tid och rum för detta. Liksom att uttrycka vår sårbarhet och ta emot stöd eller bara ha någon som lyssnar ibland. Att förstå eller uppleva att våra känslor och mående är viktigt för någon i vår närhet är helande, att ha intima relationer och eller familj betyder mycket för oss. Isolering av sociala relationer påverkar vårt psyke enormt. Att få lätta på trycket kan påverka vår hälsa oerhört.

Vi påverkas verkligen av alla människor vi umgås med och framförallt de fem personer vi umgås mest med är med och formar vår upplevelse av världen och livet just då, den perioden. Så vilka umgås du med och hur påverkar de dig indirekt och direkt?De påverkar oss med sina åsikter, humör, personlighet och humor. Är det generösa personer eller snåla? Är de glada eller sura? Klagar de mycket eller ser de möjligheter i livet ? Ger de dig utrymme att uttrycka dig själv ? Känner du dig upplyft eller dränerad efter att ni umgåtts ? Hur blir du i deras sällskap? Är du en “gamechanger” eller en som följer med? Lyckas du stanna centrerad i dig själv i ditt autentiska jag i sällskapet? Är du en alpha eller en omega?

Detta är viktiga frågor att reflektera kring för vårt välbefinnande. Vi kan såklart vara med och påverka en negativ trend i kommunikationen men vi människor tenderar att hamna i mönster och vanor. Dessa blir lätt normaliserade i våra sinnen. Även de negativa. Det som är bekant blir ibland tryggt.

Det är väldigt vanligt och lätt hänt att vi hamnar i mönster som får tråkiga konsekvenser och kan påverka oss olika, speciellt om vi känner oss utnyttjade, överkörda, manipulerade. Detta kan ske på så många plan, verbalt, mentalt, ekonomiskt, emotionellt, fysiskt eller sexuellt. När vi hamnar i dessa mönster så kan vi få hjälp genom att kapa dessa kords. Kord skapas som energimönster, eller koder inom oss vid upprepade beteenden av någon som tar kommandot av våra liv på olika sätt som jag nämnde ovan. Korden är tyvärr en energi som blir som en kod i oss som lätt upprepas i nya situationer om vi inte gör upp med detta och rensar det ur vårt system. Du har säkert märkt att du under livets gång hamnar i mönster av situationer på gott och ont. Det kan liknas vid ett dataprogram som kodats att fungera på ett visst sätt.

Som healer och shaman arbetar man oftast med att hjälpa människor att koda om sig och bryta negativa mönster som vi ibland tom. bär med oss från tidigare liv. Men vi hinner få mycket kords även i detta liv.

Det positiva är att det går att bryta negativa mönster i vårt undermedvetna och koda om oss till sunda relationer och ta för oss i våra autentiska uttryck! Jag erbjuder olika slags healing som ser över kring dina behov. Även regressions terapi kan bokas med mig. Läs mer under de olika behandlingsformer jag erbjuder på sidan. Mottagning på Studio Vildblomma på Södermalm. varmt välkommen att höra av dig vid intresse! Här kan du ta del av lite kring kapa kords i min video blogg, fler filmer finns på Youtube under Cosmic Johanna highvibe honest & raw.

 

Vitsen med Kapa kords

Kords är en länk som kapas mellan våra chakran och andras chakran, dessa skapas alltid vid sexuellt umgänge eller maktspel och kan dränera oss på energi om vi ej blir uppmärksamma. Det är bra att rensa sina chakran och kords regelbundet och bli medveten om detta maktspel med energier som vi skickar ut i våra relationer, medvetet eller omedvetet. Ju mer kontrollbehov vi har desto mer kords skapar vi, speciellt om vi har ett behov av att kontrollera andra eller få dem att göra som vi vill.

Vitsen med Kapa kords

Korden kan tyvärr bli destruktiva mönster, då de skapats av destruktiva mönster i relation till någon, eller något. Välkommen att lära dig mer om hur du kan rensa och bli medveten om ifall du har kords och vart de sitter. Ibland kan dessa även yttra sig som fysiska obalanser eller smärta, om vi samlat på oss för mycket som vi inte bearbetat på något sätt. När du kapar dessa energier så kan kropp och själ börja återhämta sig på nytt. Jag arbetade intensivt med att kapa alla mina kords under sommaren 2017 och det hjälpte mig att gå ner 10 kg och komma i bättre kontakt med min kropps behov kring mat och träning, (från att jag tröstätit en period i livet). Pga. att jag gjorde upp med de känslor som jag undermedvetet försökt undvika genom att distrahera mig på olika sätt.  Det finns många sätt att distrahera sig på och vi är alla olika men faller lätt in i att undvika dessa känslor och mönster som känns obekväma.

När du gör upp med ditt förflutna och  alla besvikelser, hjärtesorger, svek m.m. så kommer du inte att behöva distrahera dig på samma sätt utan kan leva mer autentisk i dina känslor och känna ett friare flöde i ditt känsloliv. Det är verkligen värt arbetet då våra känslor kan ta mycket a vår energi och fokus och gör oss trötta många gånger. Känslor försvinner inte de kan ej tryckas ner de behöver mötas eller förlösas i kropp och själ. Genom att kapa kords hittar du bättre dina sunda gränser och bygger upp självkärlek och självkännedom.

Vi avslutar med en chakrabalansering, en vägledd meditation under de kvällar som jag håller i Kapa Kords event på Studio Vildblomma. För att känna in och aktivera flöde i våra chakran, detta ökar vår livkraft och självkännedom om vart blockeringarna sitter, så att vi kan medvetet arbeta vidare med att stärka de chakran som är svagare.

“Att kapa kords och bli medveten om negativa mönster är självkärlek”

Du kan även kontakta mig för individuella healingsessioner med kord kapningar och chakrabalansering där du får veta vad du bär på för mönster, vad som påverkat dig och vad du behöver förlåta eller bearbeta för att komma vidare och få mer livsenergi och sätta sunda gränser.

 

Tips på massage och massagedynor

Här skriver jag som gästskribent ett blogginlägg om massage och massagedynor. Jag sammanställer och rekommenderar framförallt massagedynor som finns tillgängliga i år (2018) baserat på omdömen och recensioner online. Söker man på Google finns det många bra och populära produkter som denna och även kanske mindre lyckade produkter.

Vad skiljer sig?

Det finns flera olika varianter av massagedynor som har olika funktioner. Vissa tillhandahåller värme och andra tillhandahåller ljus och vibrationer. Alla har väl någon form av tryck på ryggen och på olika punkter. Dyrare massagedynor tenderar att trycka på fler punkter och har ofta fler inställningar än billiga. Vissa har exempelvis massage för nacken eller är ställbara, men det som man ser verkligen skiljer sig i de olika prisklasserna kvalitén (tyg/storlek) och förmågan att behandla någorlunda bra. Det finns såklart billiga som är bättre och dyrare som är sämre precis som allt annat…

Sedan kanske vissa trycker på felaktiga punkter och då blir det inte bekvämt. Beroende på vem man är så kan det upplevas som olika obehagligt, då olika personer är olika känslig för beröring och smärta. Med för hårt tryck på fel punkter på muskelaturen kan till och med skador framkomma. Det fick jag lära mig av min mamma som är legitmerad sjukgymnast. Det är därför viktigt att man har en massagedyna som passar ens egen kropp.

Bäst i Test

Det finns några test online. De bästa modellerna enligt inspekto var MG300 XL från tyska Beurer, följt av en annan billigare och lite mindre modell från Beurer. På 3:e plats kom relativt populära 6076 från välkända varumärket OBH Nordica. Ett annat test fanns hos pristest.se, där en annan massagedyna från OBH Nordica toppar listan. Den modellen heter “Shiatsu Back & Shoulders” och den som kom etta hos inspekto ligger fyra här.

Så, man kan nog säga att OBH Nordica är ett säkert kort för de flesta vuxna men även Beurer är ett hett tips. Bor du i en större stad kanske du har möjlighet att prova någonstans. Man kan också prova hemma och dra nytta av distansköpslagen.

Massage hos ett proffs

Massagedynor i all ära… Men är det bättre än att träffa ett “proffs”? Svaret är ofta JA. Men inte nödvändigtvis alltid. Det beror lite på vem du träffar. Ska du träffa ett proffs som är duktig eller ett proffs som är utbildad men istället slår knutar på muskelaturen? Tyvärr, finns det både och precis som inom alla andra yrken. Jag föreslår att man gör lite research om man tänkt gå till någon form av massör.

Cosmic Johanna bidrar med en skonsam och givande massage som får dig att känna dig som en ny människa efteråt. Du kan träffa henne även om du inte har några fysiska smärtor, utan vill ha en lugn och avkopplande behandling. Men hon kan även hjälpa till att bearbeta och behandla spänningar.

Olika former av massage

Precis som jag nämt tidigare finns det många sorters massage. Det finns behaglig massage som Cosmic Johanna erbjuder här i form av intiutiv regndropsmassage och hot stone massage. Det finns också mer medicinsk  metoder som massage från en legitimerad sjukgymast eller akupunktur. Det kan eventuellt vara mer lämpligt när man varit med om en allvarlig fysisk skada som vid en bilkrock eller en skada inom elitidrott. För flera år sedan sa man att akupunkter var “humbug” och “nonsens” precis som somliga säger om alternativterapi och healing. Sedan kom man med tiden underfund med den *märkliga* metoden där man sticker i nålar på vissa punkter faktiskt inte alls var “humbug”. Oj, vad fel man hade… Men det vill man kanske inte kännas vid kring idag. Akupunktur används idag inom vanlig sjukvård och har fått väldigt bred acceptans.

Jag kan dock rekommendera att man kontaktar Cosmic Johanna om man vill ha en välgörande massage med andliga budskap. Har man en väldigt begränsad budget eller kanske inte är lika intresserad av massage kanske man kan prova en massagedyna istället.