Högre frekvenser

Tänk om vi alla förstod mer om energilära och vad som får oss att må bra och dåligt. Hur energi påverkar oss. Eller hur vi konsumerar energi ? Hur högre frekvenser lyfter oss och lägre sänker oss. Vi har alltid möjlighet att välja vad vi ger oss in i. Den största lärdomen ligger i ett tydligt ja eller nej till olika erbjudanden och tillfällen som livet knuffar in oss i.

Klangskålar har en tendens att bryta igenom med högre frekvenser som påverkar vårt energifält och hjälper oss att höja oss själva så att vi lättare kan samla oss och mobilisera alla energi som strömmar genom vårt system. En människokropp är som ett levande kraftfält, vi kan gå på sparlåga eller ha högvolts energi som pulserar igenom vårt system beroende på hur vi tagit hand om oss själva. När vi har mycket blockeringar emotionellt mentalt eller fysiskt så blir det svårare för kroppen att kunna ta hand om all energi vi alstrar och kommer i kontakt med. Därför är det så viktigt att ibland underhålla med andliga renings kurer som fasta eller ren mat, meditation, avskildhet och tystnad för att nämna några exempel.

Vi behöver ibland tömma vårt system för att kunna fylla på med de högre frekvenserna och ta vara på effekterna som är inre frid, bliss och lycksalighet eller känslan av att lättare säga ja till livet och det vi möter.

När kropp och sinne är fullt med upplevelser, intryck, processer, trauman och obearbetade känslor, ångest och smärta då kan den inte vara mottaglig för att ta in mer även när det är något vackert och högfrekvent, något som du alltid längtat efter. Som att vara tillfreds med dig själv och din tillvaro i nuet.

Att rena sig och ta hand om sitt bagage och det du skapat i livet, är som att städa inom dig och omkring dig. Se på ditt hem och din källare eller andra områden där det kloggat igen med massa saker och bråte. Det är oftast en spegling av allt du samlat på dig även i det inre. Ju lättare bagage vi har när vi reser desto mer kan vi ta emot och förvalta. Det är lättare att säga ja när vi inte är överbelastade.

Hur ser det ut i ditt liv, inom dig och i ditt hem ? Vad kan du släppa taget om idag ?

Klangskålar öppnar oss

Att hitta det själen längtar efter och uppleva det, leva i det, är som att komma hem efter en lång resa. För mig är det så när jag besöker kraftplatser, vackra naturplatser, umgås med själsfränder och spelar på mina klangskålar eller shamantrumma/ toungdrum. Då är jag som mest i harmoni med existensen och känner mig ett med min omgivning. Varje del i mina celler säger ja till upplevelsen. Det är underbart att säga ja till våra upplevelser och livet. Men det är inte alltid enkelt att hitta stödet utifrån utan arbetet görs i vårt inre för att komma till denna upplevelse och kunna ta emot mer och mer av det vår själ längtar efter och resonerar med.

Vi prövas genom livet om och om igen, det yttre är en spegling av vårt inre. Visst är det lättare att säga ja till det underbara i livet, men det mörka och tunga då? Jag insåg tidigt att det mörka tar mig till det ljusa och välkomnade det. Det är naturligt med perioder av sorg och förtvivlan, ju tidigare i livet desto bättre. Då finns ju det goda kvar att uppleva framöver. Människor som går igenom livet i en trygg fasad och falsk lycka kommer att trilla ner vid något tillfälle när kriserna kommer. Lika bra att vänja sig vid det. Livet är både och, allt finns inom oss. Den som inte varit i det sunkiga och smärtsamma, smutsiga och sorgliga, den kommer aldrig att njuta lika mycket av det ljusa och vackra, då saknas kontrast och tacksamheten som kommer av att inte ta något för givet.

Dessa klangskålar kom till mig på ett mystiskt sätt genom ett starkt möte, ett år efter att jag första gången sett och provat dem, kallade de på mig i en vision. Det var som att skålarna sa till mig;

– vi vill bli använda, just nu är vi bara i en lokal på hyllan. Får vi komma till användning genom dig?

Jag kände in klangskålarna och hur de kallade på mig, trots att jag bara sett dem vid ett tillfälle och fått prova dem. Efter det hade jag fått spela lite på en annan typ av tibetanska klangskålar med min kollega Mattias Sundman och intresset för soundhealing hade stärkts genom vårt sammarbete. På senhösten 2018 hörde jag av mig till Joseph som hade klangskålarna och undrade om han ville sälja dem till mig och berättade att jag kände mig kallad att arbeta mer med soundhealing och just denna typ av instrument. Han berättade att han flyttat till Bali och att skålarna stod i en replokal och inte hade blivit så använda. Lycklig åkte jag och hämtade hem mina nya energigivande följeslagare. De har gett mig så mycket nya insikter, öppnat upp energiflöden och skapat fina möten i små och större grupper.

Klangskålar har en energigivande och rensande effekt, de hjälper oss att centrera oss i de högre chakrana eller grunda oss, beroende på vilken skål du använder. De resonerar med olika chakran. Dessa skålar förde mig även samman med min själsfrände och har byggt broar med andliga systrar och bröder sedan de kom till mig. Vi kan alla förstå vibrationernas och ljudens språk, även om vi inte talar samma språk förståelse från början.

Välkommen att höra av dig vid intresse och håll utkik för evenemang med klangskålar och sound healing. Videon är tagen vid Omberg.

Helande ljudbad med Gong

Helande Ljudbad med Gong

Vi har börjat inse vilken påverkan ljud har på oss, på gott och ont, vissa ljud är smärtsamma medan andra är ljuvliga. Så klart finns det delade meningar om smaken. jag har på de senaste åren börjat utforska och uppskatta mer och mer att besöka soundhealing och även själv använda instrument sedan jag köpte min shaman trumma våren 2017 genom inre vägledning. Kort därefter påbörjades ett samarbete till Hösten med Mattias Sundman som är Gongmästare och erbjuder Gong sessioner runt om i Stockholm på olika Yogaställen och besöker festivaler på somrarna. Genom dessa kvällar i samarbete kring vägledda meditationer och soundhealing med ljudbad av olika instrument, min trumma, klangskålar, vindspel och Gongen så har jag hittat hem i dessa helande vibrationer som sköljer genom kropp och själ med både emotionella som fysiska reaktioner eller bara djup vila. Det går att känna dessa vibrationer rent ut sagt och besökarna har varit mycket nöjda. Vi valde att satsa på längre pass på hela 3 h per kväll för att optimera djupavslappningen och avrundar alltid med tystnad vid uppvaknandet efteråt. I tystnaden kan man fortfarande känna Gongens vibrationer som sköljt igenom tid och rum.

Höstens kommande onsdag kvällar kl. 18.00-21.00 vi öppnar alltid 17.45 på studio Vildblomma

17 oktober, yin & yang balans tema

Klicka ovan för att komma till fb eventet

14 November, Golden ray tema – 19 december, inre barnet tema dessa kommer upp som event på fb sidan Studio vildblomma.

Pris: 440 kr i dörren vid förköp 390 kr. Välkommen att höra av dig vid intresse!

Vi bägge Mattias & Johanna kommer att delta på Harmoni Expo mässan i Solna, 27-28.10. Där kan du prova på Gong och träffa oss! Jag kommer att erbjuda mediala läsningar och Tarot under mässan och ser fram emot att ses där!

Läsningar i sommar

Hej kära vänner och besökare! Hoppas du har det fint under sommaren. Jag kommer att ta semester 15.-26.7 och Men det blir fullmåne meditation den 27.7. kl. 18-20 vid fint väder är vi igen i Vitabergsparken och annars på Studio Vildblomma. Det blir som vanligt en shamansk ceremoni att släppa taget om det du är mentalt klar med och ge plats för dina drömmar genom ceremoni och inre resa där du möter guiderna och får emotionellt stöd. Jag kommer att använda trumman också. Under sommaren tom augusti har jag erbjudande på Mediala läsningar och coaching samt Tarot via telefon och whatsup eller skype. Då du kan kontakta mig och boka en tid fast du är bortrest eller bara vill vara hemma utan att ta dig till min studio.

Under Juli kan du även delta i effektiva healing metoden Kapa kords och chakrabalansering tisdag den 31.7. kl. 18.00-20.00 på Studio Vildblomma. Då rensar vi energi kords från gamla dysfunktionella mönster med människor som du haft någon slags maktkamp med. Vanligast att man kapar kring nära relationer och partners som man haft sexuellt umgänge med då dessa alltid kapar kords och emotionella bindningar. Vilket är skönt att kapa för att gå vidare om relationen tagit slut eller varit skadlig på ett emotionellt plan.

Erbjudande på Tarot och mediala läsningar tom 31.8.2018 via telefon och skype/whats up. Betaling sker i förskott.

30 min 300 kr

45min 450 kr.

60 min 590 kr

90 min 800 kr.

Normalt pris gäller om du bokar besök i Studion under sommaren.

Även erbjudande på klippkort på valfria läsningar och behandlingar som healing, kapa kords, healing massage och regressioner samt hot stone massage. Klippkort gäller ett år valfria behandlingar oavsett prishöjningar under tiden.

Erbjudande: 5 x 60min valfria behandlingar kostar 2900 kr med klippkort.

Passa på att köpa innan prishöjningar som sker 1 september 2018 på samtliga behandlingar och läsningar.

Välkommen även att ta del av min nya videoblogg på Youtube som Cosmic Johanna High vibe honest & raw som är mestadels på engelska. Detta är ett sätt för  mig att nå ut med min kreativitet och dela med mig kring mitt spirituella liv med korta videos på några minuter åt gången kring olika teman eller nåt som är aktuellt. Tanken är att det är äkta och utan klipningar och retuseringar för att normalisera att det är skönt att vara äkta och autentisk i våra uttryck. Även utan smink. Detta är även ett kreativt sätt för mig att lära känna mig själv och hur jag uttrycker mig. Har varit super inspirerande för mig personligen hittills. Rekommenderar alla att uttrycka sig själva och sin kreativitet det ger mycket energi. När vi gör detta utvecklas vårt halschakra och med detta själens röst vår sanning och vår kontakt med vårt högre jag. Utforska så får du se hur givande det är när din själ vägleder dig att uttrycka din sanning!

Önskar alla en fridfull somma roch välkommen att höra av dig till mig via kontaktformuläret, mejl eller facebook.

Det finns en sida på faceboook för alla verksamhet på Studio Vildblomma där jag håller till på Södermalm. Facebook sidan heter Studio Vildblomma. Sedan finns även en sida som heter Cosmic Johanna, Clairvoyant healer, writer & poet. där även aktuella händelser och tips dyker upp kring stort och smått. För dig som inte känner till att jag gett ut en filosofisk roman vid namn Nektra året 2012. (en spännande historia om det paranormala och kärlek samt personlig utveckling ca 300 sidor) Så finns det några ex kvar att köpa genom mig, har på Studio Vildblomma.

För mig är sommarens ledord, ta det lugnt och känn tacksamhet! Med kärlek Cosmic Johanna

Autentiska uttryck

Reflektioner kring våra relationer

När är du autentisk i ditt uttryck ? Vi människor mår så mycket bättre när vi har bra relationer och kan känna att det finns utrymme för att uttrycka oss själva och det vi står för. Eller om vi har en kreativ ådra att få utforska detta, verkligen ge oss tid och rum för detta. Liksom att uttrycka vår sårbarhet och ta emot stöd eller bara ha någon som lyssnar ibland. Att förstå eller uppleva att våra känslor och mående är viktigt för någon i vår närhet är helande, att ha intima relationer och eller familj betyder mycket för oss. Isolering av sociala relationer påverkar vårt psyke enormt. Att få lätta på trycket kan påverka vår hälsa oerhört.

Vi påverkas verkligen av alla människor vi umgås med och framförallt de fem personer vi umgås mest med är med och formar vår upplevelse av världen och livet just då, den perioden. Så vilka umgås du med och hur påverkar de dig indirekt och direkt?De påverkar oss med sina åsikter, humör, personlighet och humor. Är det generösa personer eller snåla? Är de glada eller sura? Klagar de mycket eller ser de möjligheter i livet ? Ger de dig utrymme att uttrycka dig själv ? Känner du dig upplyft eller dränerad efter att ni umgåtts ? Hur blir du i deras sällskap? Är du en “gamechanger” eller en som följer med? Lyckas du stanna centrerad i dig själv i ditt autentiska jag i sällskapet? Är du en alpha eller en omega?

Detta är viktiga frågor att reflektera kring för vårt välbefinnande. Vi kan såklart vara med och påverka en negativ trend i kommunikationen men vi människor tenderar att hamna i mönster och vanor. Dessa blir lätt normaliserade i våra sinnen. Även de negativa. Det som är bekant blir ibland tryggt.

Det är väldigt vanligt och lätt hänt att vi hamnar i mönster som får tråkiga konsekvenser och kan påverka oss olika, speciellt om vi känner oss utnyttjade, överkörda, manipulerade. Detta kan ske på så många plan, verbalt, mentalt, ekonomiskt, emotionellt, fysiskt eller sexuellt. När vi hamnar i dessa mönster så kan vi få hjälp genom att kapa dessa kords. Kord skapas som energimönster, eller koder inom oss vid upprepade beteenden av någon som tar kommandot av våra liv på olika sätt som jag nämnde ovan. Korden är tyvärr en energi som blir som en kod i oss som lätt upprepas i nya situationer om vi inte gör upp med detta och rensar det ur vårt system. Du har säkert märkt att du under livets gång hamnar i mönster av situationer på gott och ont. Det kan liknas vid ett dataprogram som kodats att fungera på ett visst sätt.

Som healer och shaman arbetar man oftast med att hjälpa människor att koda om sig och bryta negativa mönster som vi ibland tom. bär med oss från tidigare liv. Men vi hinner få mycket kords även i detta liv.

Det positiva är att det går att bryta negativa mönster i vårt undermedvetna och koda om oss till sunda relationer och ta för oss i våra autentiska uttryck! Jag erbjuder olika slags healing som ser över kring dina behov. Även regressions terapi kan bokas med mig. Läs mer under de olika behandlingsformer jag erbjuder på sidan. Mottagning på Studio Vildblomma på Södermalm. varmt välkommen att höra av dig vid intresse! Här kan du ta del av lite kring kapa kords i min video blogg, fler filmer finns på Youtube under Cosmic Johanna highvibe honest & raw.

 

Vitsen med Kapa kords

Kords är en länk som kapas mellan våra chakran och andras chakran, dessa skapas alltid vid sexuellt umgänge eller maktspel och kan dränera oss på energi om vi ej blir uppmärksamma. Det är bra att rensa sina chakran och kords regelbundet och bli medveten om detta maktspel med energier som vi skickar ut i våra relationer, medvetet eller omedvetet. Ju mer kontrollbehov vi har desto mer kords skapar vi, speciellt om vi har ett behov av att kontrollera andra eller få dem att göra som vi vill.

Vitsen med Kapa kords

Korden kan tyvärr bli destruktiva mönster, då de skapats av destruktiva mönster i relation till någon, eller något. Välkommen att lära dig mer om hur du kan rensa och bli medveten om ifall du har kords och vart de sitter. Ibland kan dessa även yttra sig som fysiska obalanser eller smärta, om vi samlat på oss för mycket som vi inte bearbetat på något sätt. När du kapar dessa energier så kan kropp och själ börja återhämta sig på nytt. Jag arbetade intensivt med att kapa alla mina kords under sommaren 2017 och det hjälpte mig att gå ner 10 kg och komma i bättre kontakt med min kropps behov kring mat och träning, (från att jag tröstätit en period i livet). Pga. att jag gjorde upp med de känslor som jag undermedvetet försökt undvika genom att distrahera mig på olika sätt.  Det finns många sätt att distrahera sig på och vi är alla olika men faller lätt in i att undvika dessa känslor och mönster som känns obekväma.

När du gör upp med ditt förflutna och  alla besvikelser, hjärtesorger, svek m.m. så kommer du inte att behöva distrahera dig på samma sätt utan kan leva mer autentisk i dina känslor och känna ett friare flöde i ditt känsloliv. Det är verkligen värt arbetet då våra känslor kan ta mycket a vår energi och fokus och gör oss trötta många gånger. Känslor försvinner inte de kan ej tryckas ner de behöver mötas eller förlösas i kropp och själ. Genom att kapa kords hittar du bättre dina sunda gränser och bygger upp självkärlek och självkännedom.

Vi avslutar med en chakrabalansering, en vägledd meditation under de kvällar som jag håller i Kapa Kords event på Studio Vildblomma. För att känna in och aktivera flöde i våra chakran, detta ökar vår livkraft och självkännedom om vart blockeringarna sitter, så att vi kan medvetet arbeta vidare med att stärka de chakran som är svagare.

“Att kapa kords och bli medveten om negativa mönster är självkärlek”

Du kan även kontakta mig för individuella healingsessioner med kord kapningar och chakrabalansering där du får veta vad du bär på för mönster, vad som påverkat dig och vad du behöver förlåta eller bearbeta för att komma vidare och få mer livsenergi och sätta sunda gränser.

 

Tips på massage och massagedynor

Här skriver jag som gästskribent ett blogginlägg om massage och massagedynor. Jag sammanställer och rekommenderar framförallt massagedynor som finns tillgängliga i år (2018) baserat på omdömen och recensioner online. Söker man på Google finns det många bra och populära produkter som denna och även kanske mindre lyckade produkter.

Vad skiljer sig?

Det finns flera olika varianter av massagedynor som har olika funktioner. Vissa tillhandahåller värme och andra tillhandahåller ljus och vibrationer. Alla har väl någon form av tryck på ryggen och på olika punkter. Dyrare massagedynor tenderar att trycka på fler punkter och har ofta fler inställningar än billiga. Vissa har exempelvis massage för nacken eller är ställbara, men det som man ser verkligen skiljer sig i de olika prisklasserna kvalitén (tyg/storlek) och förmågan att behandla någorlunda bra. Det finns såklart billiga som är bättre och dyrare som är sämre precis som allt annat…

Sedan kanske vissa trycker på felaktiga punkter och då blir det inte bekvämt. Beroende på vem man är så kan det upplevas som olika obehagligt, då olika personer är olika känslig för beröring och smärta. Med för hårt tryck på fel punkter på muskelaturen kan till och med skador framkomma. Det fick jag lära mig av min mamma som är legitmerad sjukgymnast. Det är därför viktigt att man har en massagedyna som passar ens egen kropp.

Bäst i Test

Det finns några test online. De bästa modellerna enligt inspekto var MG300 XL från tyska Beurer, följt av en annan billigare och lite mindre modell från Beurer. På 3:e plats kom relativt populära 6076 från välkända varumärket OBH Nordica. Ett annat test fanns hos pristest.se, där en annan massagedyna från OBH Nordica toppar listan. Den modellen heter “Shiatsu Back & Shoulders” och den som kom etta hos inspekto ligger fyra här.

Så, man kan nog säga att OBH Nordica är ett säkert kort för de flesta vuxna men även Beurer är ett hett tips. Bor du i en större stad kanske du har möjlighet att prova någonstans. Man kan också prova hemma och dra nytta av distansköpslagen.

Massage hos ett proffs

Massagedynor i all ära… Men är det bättre än att träffa ett “proffs”? Svaret är ofta JA. Men inte nödvändigtvis alltid. Det beror lite på vem du träffar. Ska du träffa ett proffs som är duktig eller ett proffs som är utbildad men istället slår knutar på muskelaturen? Tyvärr, finns det både och precis som inom alla andra yrken. Jag föreslår att man gör lite research om man tänkt gå till någon form av massör.

Cosmic Johanna bidrar med en skonsam och givande massage som får dig att känna dig som en ny människa efteråt. Du kan träffa henne även om du inte har några fysiska smärtor, utan vill ha en lugn och avkopplande behandling. Men hon kan även hjälpa till att bearbeta och behandla spänningar.

Olika former av massage

Precis som jag nämt tidigare finns det många sorters massage. Det finns behaglig massage som Cosmic Johanna erbjuder här i form av intiutiv regndropsmassage och hot stone massage. Det finns också mer medicinsk  metoder som massage från en legitimerad sjukgymast eller akupunktur. Det kan eventuellt vara mer lämpligt när man varit med om en allvarlig fysisk skada som vid en bilkrock eller en skada inom elitidrott. För flera år sedan sa man att akupunkter var “humbug” och “nonsens” precis som somliga säger om alternativterapi och healing. Sedan kom man med tiden underfund med den *märkliga* metoden där man sticker i nålar på vissa punkter faktiskt inte alls var “humbug”. Oj, vad fel man hade… Men det vill man kanske inte kännas vid kring idag. Akupunktur används idag inom vanlig sjukvård och har fått väldigt bred acceptans.

Jag kan dock rekommendera att man kontaktar Cosmic Johanna om man vill ha en välgörande massage med andliga budskap. Har man en väldigt begränsad budget eller kanske inte är lika intresserad av massage kanske man kan prova en massagedyna istället.

Välmående med hjälp av mineraler

Detta är ett litet smakprov på min blogg “Middagstips Online” som har bra recept och inlägg om kost och hälsa. Mineraler behövs för att bygga upp delar i kroppen såsom skelettet, tänder och brosk. Mineraler behövs för att bibehålla kroppens saltbalans, och för vårt nervsystem. Mineraler är väldigt viktigt i vårt födointag, samt även nödvändigt för vår överlevnad.

Mat & Dryck

Du kan (oftast) få i dig det du behöver genom att ändra dina mat och dryckes vanor. Det kan man göra (om man har ekonomi för det) genom att anlita en dietist exempelvis. Du kan t.om. gå på en viss diet eller vara vegetarian och få i dig precis allt du behöver (förutsatt att du inte är sjuk) om du anpassar kosten rätt. Man behöver exempelvis äta bönor och groddar om man är vegetarian eller vegan. Bara äta grönsallad, är inte bra. Det förekommer att grönsaker odlas i kostgjord form med frigolitplattor (istället för med jord) för att växa snabbare. Detta bidrar till en sallad som innehåller i princip ingen näring alls.

Samma sak med vete, vete saknar mycket av de näringsämnen som fanns för 200 år sedan. Jag har hört att en 8 tomater idag ger lika mycket näring som 1 tomat för 70 år sedan. Så, därför är det bra att välja ekologiskt (eller helst biodynamiskt odlad) kost. Man kan välja fullkorn och dinkel framför vanligt vete. Samtidigt ska man komma ihåg att inte överkonsumera det, för då kan man bli hård i magen istället. Lagom är bäst som man säger…

Kosttilsskott

Kosttilsskott finns i många olika former. Vissa är vanliga naturpreparat, vissa används för homeopati och andra används för folk som tränar väldigt mycket. Jag (gästskribent) kan rekommendera det som är lagligt och det som du känner att du mår bra av. Om man är osäker på om man har näringsbrist kan man förslagsvis göra ett blodprov hos Apoteket.

Här skriver jag lite kring några av de vanligaste kosttillskotten…

Zink

Det finns många bra faktabaserade resurser att på internet. Man kan lära sig om zink och zinktabletter på den här sidan. För den som har dåligt immunförsvar, hudproblem eller försämrat smaksinne kan zinktabletter vara ett bra tillskott. Enligt kurera.se är “Zink är inblandat i nästan 100 olika kroppsfunktioner och fungerar som en cofaktor i över 40 olika enzymreaktioner, varav många är inblandade i matsmältningen”. Så, beroende på dina symtom kan zink vara något att överväga.

Protein

Protein är ett av de viktigaste tillskotten för dig som tränar. Med hjälp av protein bygger du muskler. Man måste vara medveten om att du inte kan bygga muskler bara genom att sitta stilla, du måste förbränna protein för att det ska bli muskler. Annars blir du en tjockis och det vill inte de flesta vara med om. Samtidigt är protein i mindre skala livsnödvändigt, du klarar dig inte om du inte skulle äta det. En person som är muskelbyggare, blir inte sällan överviktig av protein om denne lägger ner träningen (exempelvis blir sjuk) då man också måste underhålla den befintliga fysiken. Det finns olika sorters protein, exempelvis protein i bönor som är en annan form av protein än i kött.

Jag har hört talats om muskelbyggare (och vegetarianer) som är lika stora som muskelbyggare som äter kött men i somliga fall varit mycket starkare på samma mängd muskelmassa. Om det stämmer, kan jag inte svara för. Men onekligen bör det i så fall vara bättre att äta bönor än en biff om man vill träna fitness eftersom att fitness handlar om att vara smal men så stark som möjligt för sin storlek.

Kalcium

Kalcium finns i mjölk. Förr i tiden trodde man att man att kalcium kunde leda till benskörhet i för stor omfattning. Detta bevisades som felaktigt på senare år. Kalcium är mycket bra för äldre, och man har stort behov både som ung (fram till 25-års ålder) då benmassan ökar och som äldre då kroppen har svårare att till sig kalcium. Så, det är dumdristigt att hävda att mjölk bara är för småbarn. Det är lika bra för pensionärer. Mjölk innehåller för den delen väldigt många andra bra ämnen som exempelvis livsnödvändiga aminosyror.

Omega 3

Omega 3 finns bland annat i fiskolja. Men också i exempelvis sesamolja. Det är bra för både den som tränar och den som vill leva ett hälsosammare liv. Omega 3 tillskott är särskilt bra för oss i väst, då vi äter betydligt mindre fisk. Det finns i flytande form och i tabletter som tillskott. Jag kan rekommendera just eye q kapslar, men det finns också ett stort utbud hos både gymgrosisten och hos LIFE-butikerna.

Inre & yttre skönhet

Vårt inre och yttre samspelar hela tiden, och om vi är uppmärksamma så kan vi lära oss att tyda vårt mående och ifall vi är i balans genom att vända blicken inåt eller att spegla oss i det yttre. När vi får obalanser i kroppen, med vad det än kan vara så kan vi ofta hitta en orsak inom oss. Det kan vara något som triggat oss, stressat oss, utmanat oss eller sårat oss. Stress kan utlösa många fysiska symtom. Det finns även olika psykosomatiska symtom som kan dyka upp av oro och stressande situationer. Det som påverkar oss mycket är när vi har konflikter i våra nära relationer, med föräldrar, barn eller partners men även med nära vänner eller människor som betyder mycket för oss. Det finns så mycket healing i att reda ut missförstånd eller genom förlåtelse och försoning. Ibland kan den största försoningen ske i relation till oss själva. Jag vet vid perioder när jag varit utsatt för stress i nära relationer hur min hälsa blivit sämre, t.ex.. att jag tröstätit, fått eksem, obalanser med t.ex. candida, ångest, depressiva tankar för att nämna några exempel. Jag vet också hur bra jag har mått när jag lyckats reda ut inom mig ett förhållningssätt till dessa relationer eller konflikter, eller lyckats försonas med personerna. Vilken skillnad det gjort och hur dessa symtom börjat balanseras.

Jag rekommenderar ofta människor som är i behov av försoning att prova den hawaiianska metoden “ho`o ponopono” en slags meditativ bön/mantra för förlåtelse genom visualisering och att uttala ho`o ponopono gentemot personen man behöver förlåta och försonas med. Detta mantra översatt till svenska betyder tre meningar som även kan uttalas på svenska för att fördjupa känslan som neutraliserar om den upprepas tillräckligt ofta. De tre meningarna är Jag älskar dig, Jag förlåter dig, Jag tackar dig. Dessa meningar har läkt mitt brustna hjärta vid flera tillfällen. Helt magiskt om man går in för att göra det med känsla i ett meditativt tillstånd.

Inre & yttre skönhet

Det är inte konstigt om vi fokuserar på att skapa ett vackert yttre när vi mår dåligt inombords. Det ger oss ett extra skydd mot omvärlden och kan även ge oss ett bättre självförtroende när vi gör i ordning oss inför ett viktigt möte eller en träff oavsett om vi ska träffa någon ny person vi vill göra ett gott intryck på eller ska träffa vår familj. Människor har en tendens att bedöma varandra utefter utseende, ifall det är tilltalande eller ifrån stötande. Jag vet flera väninnor som berättat hur de känt skillnad på bemötande i butiker och restauranger etc. när de varit uppklädda och sminkade eller om de haft på sig lite slappare stil och kanske inte gjort i ordning håret eller smink. Det är rätt intressant.

Jag har också märkt att människor som regelbundet mediterar och kanske praktiserar yoga eller healing, tenderar att hålla sitt utseende ungdomligt och med en viss lyster det kan tyckas ibland att de knappt åldras, utan istället föryngras rent utseendemässigt. Detsamma kan synas på veganer och vegetarianer att kosten också påverkar oss, liksom om vi äter mycket raffinerad mat eller snabbmat, socker. Det vi stoppar i oss påverkar oss i allra högsta grad, till och med vår röst. Det gäller att hitta en balans med de inre och yttre behoven. Vi är en helhet, både kropp och själ. Det är en djungel av val vi står inför varje dag. Vad behöver du ? Vad behöver du inte ? Att sminka sig eller inte sminka sig brukar jag fråga mig själv. De senaste åren har det varit befriande att leva naturellt då det oftast kliar i mina ögon av smink. Men experimenterar ibland vid speciella festligheter, men går oftast hem med röda ögon då. Däremot tycker jag om att satsa på besök hos frisören som kan trolla med hår och ögonbryn. Bra hudvård har jag också uppskattat genom åren, tips för er som letat för eget bruk hittar du i en bra butik som denna.

Meditation

Jag har mediterat sedan 90 -talet regelbundet och provat olika metoder som yoganidra avslappning, zen buddistiskt meditation då man mest betraktar sina tankar sitter still och andas med fokus på en punkt framför sig. Har provat ett antal olika vägledda meditationer för chakrabalansering, inre barnet, att möta sina guider eller sin tvillingsjäl m.m.

De har alla varit väl investerad tid som gett resultat långsiktigt. De har alltid fått mig att känna att jag investerat min tid väl och oftast infinner sig ett välbehag efter en meditation oavsett om den varit kort eller lång. De längre tar oss oftare på djupare resor. Vi ska inte vara rädda för tystnaden eller djupen inom. Där finns oändliga världar att utforska för den som vill veta mer om sin själs potential. Det undermedvetna är porten till sann kraft. Den som känner sitt undermedvetna kan möta livet utan rädsla.

Välkommen till Studio Vildblomma för att utforska mer kring meditationer.

Jag erbjuder vid återkommande tillfällen meditationspass varje månad, t.ex.. fullmåne och nymåne meditationer enligt kalendern när de tillfaller, nästa tillfälle söndag 3 december. Alltid kl. 18.00-20.00 då vi även fikar och möts i cirkeln. Sedan har jag återkommande kapa kords och chakrabalansering, en gång i månaden, nästa tillfälle 14 december. Samt seans och meditation en gång i månaden, nästa tillfälle blir vid lucia 13 december. Välkommen att höra av dig vid intresse!

 

Massage Södermalm

Cosmic Johanna är en seriös och etablerad som medium och healer. Som alternativ och spirituell konsult erbjuder hon en rad tjänster och produkter på Södermalm. Många kunder uppskattar Johanna, hon får regelbundna förfrågningar och bokningar på Studio Vildblomma. Hon har jobbat både i Sverige och utomlands samt figurerat i media vid ett flertal tillfällen.

Massage Södermalm

Hon erbjuder bland annat flera olika massage metoder i Stockholm. Du kan boka Massage med henne på Södermalm. Hon erbjuder regndroppsmassage och Hot Stone massage samt intuitiv healing massage. Liknande terapiformer används också på SPA hotell i Göteborg. Något som Johanna också kan rekommendera från sin vistelse i Göteborg.

När bokningssystemet är klart så kommer man att kunna boka in Johanna och betala direkt på sidan. Innan dess går det bra att mejla genom kontakt sidan eller om du använder Facebook och Messenger samt genom Facebook sidan Studio Vildblomma där aktuella erbjudanden och evenemang dyker upp regelbundet.

Terapiformer

Massage är en slags terapiform. Man brukar skilja på alternativterapi och klinisk terapi. Olika människor har olika uppfattning och värderingar gällande olika terapiformer men jag tycker att det aldrig skadar att prova på eller göra något sånt så länge man mår bra av det. Man behöver inte vara spirituell eller andlig för att prova Johanna’s massageformer.

Det spelar inte roll vilka åsikter, livsåskådning eller universitetsexamen så länge man tycker att det är behagligt och välgörande. Johanna är en väldigt lyhörd (och fullt seriös) terapeut. Hon arbetar ofta med att uttrycka känslor och känsloblockeringar eller berättar om vad det kan röra sig om när kroppen låser sig eller är extremt spänd under en massage. Att kroppen har något att uttrycka då och ifall vi stänger av våra känslor eller blockerar dem så märks det på kroppen. Hur energin flödar och kring spänningar. Många får förtroende för Johanna då hon är en varm och empatisk person.

Regndroppsmassage

Det här skriver kroppenibalans.se om denna terapiform:

Regndroppsmassage är en mjuk & varsam behandling som är ändå är mycket effektiv för flera olika problem genom kraften i terapeutisk eteriska oljor dvs. läkande örter och växter. Regndroppsteknik/massage är en kombination av lätt beröring och massage med kraften i eteriska oljor av allra högsta terapeutiska kvalitet. Dessa oljor appliceras både på ryggen och under fotsulorna. De masseras sedan in på ryggen, därefter får du en värmeinpackning.

Behandlingen stimulerar kroppens egna nervimpulser till hjärnan och ger ökad nervbalansering, stärker immunförsvaret och hjälper dig att slappna av i muskler och leder. Eftersom de eteriska oljorna även verkar på känslocentrum (limbiska systemet) i hjärnan via doftsinnet, är behandlingen också välgörande för att avhjälpa stress, oro och för att åstadkomma känslomässig läkning.

Balanseringen av energiflödena lyfter även humör och välbefinnande, vitalisering av kropp och själ, varma handdukar ökar effekten av oljorna. Behandlingen ökar kroppens förmåga att ta upp syre och näring till cellerna och syftar till att uppnå balans i kropp och själ. Oljorna arbetar sedan i 5-7 dagar i kroppen. Regndroppsteknik/massage är en härlig, väldoftande och rogivande behandling som rensar kroppen, stärker immunförsvaret, nervsystemet, ryggraden och bekämpar bl.a. virus, bakterier och inflammationer och minskar stress.

Man kan konstatera att regndroppsmassage är bestående av trevliga eteriska oljor. Cosmic Johanna har väldoftande och välgörande eteriska oljor av mycket hög kvalité från Young living oils. Dessa kommer från Europa och håller lite högre kvalité än många oljor då de är helt fria från kemikalier. De innehåller naturliga ämnen och går t.om. att dricka eller lägga i té i lagom mängder.

Massage Södermalm

Hot Stone Massage

Det är en uppskattad massage med varma lava stenar som hettas upp i vattenbad. Massören kollar alltid att de har behaglig temperatur innan de läggs på huden. Dessa stenar är ovalt mjukt slipade och används även till själva massagen genom mjuka behagliga cirkelrörelser. Denna massage är underbar under vinterhalvåret då kroppen spänner sig mer av all kyla, Du får en sinnlig upplevelse och kroppen slappnar av, det ökar cirkulationen och välbefinnandet. Massage aktiverar må bra hormoner.

Julklappserbjudande

Julklappserbjudande på massage och årskarta för 2018 med tarot. Presentkort på 90 minuter med valfri massage på 60 min + 30 min. Erbjudande är på 690 kr, men normalt pris är annars 990 kr.

Presentkortet är giltigt under hela år 2018 du kan köpa detta erbjudande tom 23:12. Jag kan skicka hem presentkort och ta betalt med faktura eller Swish. du är även välkommen till Studio Vildblomma för att se lokal och hämta presentkort. Det finns möjlighet att boka tid för detta men inga drop-in erbjuds just nu.

Vägbeskrivning till lokalen på Södermalm finns här.

Om du köper ett presentkort och är i lokalen har du även tillgodo 20 % rabatt på allt i butiken. Där finns stenar, kristaller, drömfångare, böcker, smycken och de populära aurasprayerna.

Du kan välja mellan:

  • 60 min healing massage en helkroppsmassage med fina oljor med intuitiva budskap om kroppen. + 30 min års karta med tarot 2018.
  • 60 min hot Stone massage med varma lava stenar och massage kombo. + 30 min års karta med tarot för 2018.
  • 60 min Kristall healing med intuitiva budskap +års karta med tarot för 2018.
  • 60 min regndroppsmassage med eteriska oljor som detoxar och stödjer kroppen + 30 min års karta med tarot för 2018.

Julklappserbjudande även på klippkort 5 x 60 min valfria behandlingar gäller även mediala läsningar, healing och regressioner samt alla ovanstående behandlingar för endast 2500 kr normalt pris 690 kr per timme. Klippkort gäller ett år från köp datum. Kan delas med din familj.

Hör av dig till Cosmic Johanna om du vill köpa dessa julklappar till dig eller någon du tycker om!

Det här är ett gästinlägg tillsammans med Johanna’s vän Daniel Cederqvist som hjälper till med SEO och marknadsföring av webbplatsen…