Klangskålar öppnar oss

Att hitta det själen längtar efter och uppleva det, leva i det, är som att komma hem efter en lång resa. För mig är det så när jag besöker kraftplatser, vackra naturplatser, umgås med själsfränder och spelar på mina klangskålar eller shamantrumma/ toungdrum. Då är jag som mest i harmoni med existensen och känner mig ett med min omgivning. Varje del i mina celler säger ja till upplevelsen. Det är underbart att säga ja till våra upplevelser och livet. Men det är inte alltid enkelt att hitta stödet utifrån utan arbetet görs i vårt inre för att komma till denna upplevelse och kunna ta emot mer och mer av det vår själ längtar efter och resonerar med.

Vi prövas genom livet om och om igen, det yttre är en spegling av vårt inre. Visst är det lättare att säga ja till det underbara i livet, men det mörka och tunga då? Jag insåg tidigt att det mörka tar mig till det ljusa och välkomnade det. Det är naturligt med perioder av sorg och förtvivlan, ju tidigare i livet desto bättre. Då finns ju det goda kvar att uppleva framöver. Människor som går igenom livet i en trygg fasad och falsk lycka kommer att trilla ner vid något tillfälle när kriserna kommer. Lika bra att vänja sig vid det. Livet är både och, allt finns inom oss. Den som inte varit i det sunkiga och smärtsamma, smutsiga och sorgliga, den kommer aldrig att njuta lika mycket av det ljusa och vackra, då saknas kontrast och tacksamheten som kommer av att inte ta något för givet.

Dessa klangskålar kom till mig på ett mystiskt sätt genom ett starkt möte, ett år efter att jag första gången sett och provat dem, kallade de på mig i en vision. Det var som att skålarna sa till mig;

– vi vill bli använda, just nu är vi bara i en lokal på hyllan. Får vi komma till användning genom dig?

Jag kände in klangskålarna och hur de kallade på mig, trots att jag bara sett dem vid ett tillfälle och fått prova dem. Efter det hade jag fått spela lite på en annan typ av tibetanska klangskålar med min kollega Mattias Sundman och intresset för soundhealing hade stärkts genom vårt sammarbete. På senhösten 2018 hörde jag av mig till Joseph som hade klangskålarna och undrade om han ville sälja dem till mig och berättade att jag kände mig kallad att arbeta mer med soundhealing och just denna typ av instrument. Han berättade att han flyttat till Bali och att skålarna stod i en replokal och inte hade blivit så använda. Lycklig åkte jag och hämtade hem mina nya energigivande följeslagare. De har gett mig så mycket nya insikter, öppnat upp energiflöden och skapat fina möten i små och större grupper.

Klangskålar har en energigivande och rensande effekt, de hjälper oss att centrera oss i de högre chakrana eller grunda oss, beroende på vilken skål du använder. De resonerar med olika chakran. Dessa skålar förde mig även samman med min själsfrände och har byggt broar med andliga systrar och bröder sedan de kom till mig. Vi kan alla förstå vibrationernas och ljudens språk, även om vi inte talar samma språk förståelse från början.

Välkommen att höra av dig vid intresse och håll utkik för evenemang med klangskålar och sound healing. Videon är tagen vid Omberg.