Tips på massage och massagedynor

Här skriver jag som gästskribent ett blogginlägg om massage och massagedynor. Jag sammanställer och rekommenderar framförallt massagedynor som finns tillgängliga i år (2018) baserat på omdömen och recensioner online. Söker man på Google finns det många bra och populära produkter som denna och även kanske mindre lyckade produkter.

Vad skiljer sig?

Det finns flera olika varianter av massagedynor som har olika funktioner. Vissa tillhandahåller värme och andra tillhandahåller ljus och vibrationer. Alla har väl någon form av tryck på ryggen och på olika punkter. Dyrare massagedynor tenderar att trycka på fler punkter och har ofta fler inställningar än billiga. Vissa har exempelvis massage för nacken eller är ställbara, men det som man ser verkligen skiljer sig i de olika prisklasserna kvalitén (tyg/storlek) och förmågan att behandla någorlunda bra. Det finns såklart billiga som är bättre och dyrare som är sämre precis som allt annat…

Sedan kanske vissa trycker på felaktiga punkter och då blir det inte bekvämt. Beroende på vem man är så kan det upplevas som olika obehagligt, då olika personer är olika känslig för beröring och smärta. Med för hårt tryck på fel punkter på muskelaturen kan till och med skador framkomma. Det fick jag lära mig av min mamma som är legitmerad sjukgymnast. Det är därför viktigt att man har en massagedyna som passar ens egen kropp.

Bäst i Test

Det finns några test online. De bästa modellerna enligt inspekto var MG300 XL från tyska Beurer, följt av en annan billigare och lite mindre modell från Beurer. På 3:e plats kom relativt populära 6076 från välkända varumärket OBH Nordica. Ett annat test fanns hos pristest.se, där en annan massagedyna från OBH Nordica toppar listan. Den modellen heter “Shiatsu Back & Shoulders” och den som kom etta hos inspekto ligger fyra här.

Så, man kan nog säga att OBH Nordica är ett säkert kort för de flesta vuxna men även Beurer är ett hett tips. Bor du i en större stad kanske du har möjlighet att prova någonstans. Man kan också prova hemma och dra nytta av distansköpslagen.

Massage hos ett proffs

Massagedynor i all ära… Men är det bättre än att träffa ett “proffs”? Svaret är ofta JA. Men inte nödvändigtvis alltid. Det beror lite på vem du träffar. Ska du träffa ett proffs som är duktig eller ett proffs som är utbildad men istället slår knutar på muskelaturen? Tyvärr, finns det både och precis som inom alla andra yrken. Jag föreslår att man gör lite research om man tänkt gå till någon form av massör.

Cosmic Johanna bidrar med en skonsam och givande massage som får dig att känna dig som en ny människa efteråt. Du kan träffa henne även om du inte har några fysiska smärtor, utan vill ha en lugn och avkopplande behandling. Men hon kan även hjälpa till att bearbeta och behandla spänningar.

Olika former av massage

Precis som jag nämt tidigare finns det många sorters massage. Det finns behaglig massage som Cosmic Johanna erbjuder här i form av intiutiv regndropsmassage och hot stone massage. Det finns också mer medicinsk  metoder som massage från en legitimerad sjukgymast eller akupunktur. Det kan eventuellt vara mer lämpligt när man varit med om en allvarlig fysisk skada som vid en bilkrock eller en skada inom elitidrott. För flera år sedan sa man att akupunkter var “humbug” och “nonsens” precis som somliga säger om alternativterapi och healing. Sedan kom man med tiden underfund med den *märkliga* metoden där man sticker i nålar på vissa punkter faktiskt inte alls var “humbug”. Oj, vad fel man hade… Men det vill man kanske inte kännas vid kring idag. Akupunktur används idag inom vanlig sjukvård och har fått väldigt bred acceptans.

Jag kan dock rekommendera att man kontaktar Cosmic Johanna om man vill ha en välgörande massage med andliga budskap. Har man en väldigt begränsad budget eller kanske inte är lika intresserad av massage kanske man kan prova en massagedyna istället.