Inre & yttre skönhet

Vårt inre och yttre samspelar hela tiden, och om vi är uppmärksamma så kan vi lära oss att tyda vårt mående och ifall vi är i balans genom att vända blicken inåt eller att spegla oss i det yttre. När vi får obalanser i kroppen, med vad det än kan vara så kan vi ofta hitta en orsak inom oss. Det kan vara något som triggat oss, stressat oss, utmanat oss eller sårat oss. Stress kan utlösa många fysiska symtom. Det finns även olika psykosomatiska symtom som kan dyka upp av oro och stressande situationer. Det som påverkar oss mycket är när vi har konflikter i våra nära relationer, med föräldrar, barn eller partners men även med nära vänner eller människor som betyder mycket för oss. Det finns så mycket healing i att reda ut missförstånd eller genom förlåtelse och försoning. Ibland kan den största försoningen ske i relation till oss själva. Jag vet vid perioder när jag varit utsatt för stress i nära relationer hur min hälsa blivit sämre, t.ex.. att jag tröstätit, fått eksem, obalanser med t.ex. candida, ångest, depressiva tankar för att nämna några exempel. Jag vet också hur bra jag har mått när jag lyckats reda ut inom mig ett förhållningssätt till dessa relationer eller konflikter, eller lyckats försonas med personerna. Vilken skillnad det gjort och hur dessa symtom börjat balanseras.

Jag rekommenderar ofta människor som är i behov av försoning att prova den hawaiianska metoden “ho`o ponopono” en slags meditativ bön/mantra för förlåtelse genom visualisering och att uttala ho`o ponopono gentemot personen man behöver förlåta och försonas med. Detta mantra översatt till svenska betyder tre meningar som även kan uttalas på svenska för att fördjupa känslan som neutraliserar om den upprepas tillräckligt ofta. De tre meningarna är Jag älskar dig, Jag förlåter dig, Jag tackar dig. Dessa meningar har läkt mitt brustna hjärta vid flera tillfällen. Helt magiskt om man går in för att göra det med känsla i ett meditativt tillstånd.

Inre & yttre skönhet

Det är inte konstigt om vi fokuserar på att skapa ett vackert yttre när vi mår dåligt inombords. Det ger oss ett extra skydd mot omvärlden och kan även ge oss ett bättre självförtroende när vi gör i ordning oss inför ett viktigt möte eller en träff oavsett om vi ska träffa någon ny person vi vill göra ett gott intryck på eller ska träffa vår familj. Människor har en tendens att bedöma varandra utefter utseende, ifall det är tilltalande eller ifrån stötande. Jag vet flera väninnor som berättat hur de känt skillnad på bemötande i butiker och restauranger etc. när de varit uppklädda och sminkade eller om de haft på sig lite slappare stil och kanske inte gjort i ordning håret eller smink. Det är rätt intressant.

Jag har också märkt att människor som regelbundet mediterar och kanske praktiserar yoga eller healing, tenderar att hålla sitt utseende ungdomligt och med en viss lyster det kan tyckas ibland att de knappt åldras, utan istället föryngras rent utseendemässigt. Detsamma kan synas på veganer och vegetarianer att kosten också påverkar oss, liksom om vi äter mycket raffinerad mat eller snabbmat, socker. Det vi stoppar i oss påverkar oss i allra högsta grad, till och med vår röst. Det gäller att hitta en balans med de inre och yttre behoven. Vi är en helhet, både kropp och själ. Det är en djungel av val vi står inför varje dag. Vad behöver du ? Vad behöver du inte ? Att sminka sig eller inte sminka sig brukar jag fråga mig själv. De senaste åren har det varit befriande att leva naturellt då det oftast kliar i mina ögon av smink. Men experimenterar ibland vid speciella festligheter, men går oftast hem med röda ögon då. Däremot tycker jag om att satsa på besök hos frisören som kan trolla med hår och ögonbryn. Bra hudvård har jag också uppskattat genom åren, tips för er som letat för eget bruk hittar du i en bra butik som denna.

Meditation

Jag har mediterat sedan 90 -talet regelbundet och provat olika metoder som yoganidra avslappning, zen buddistiskt meditation då man mest betraktar sina tankar sitter still och andas med fokus på en punkt framför sig. Har provat ett antal olika vägledda meditationer för chakrabalansering, inre barnet, att möta sina guider eller sin tvillingsjäl m.m.

De har alla varit väl investerad tid som gett resultat långsiktigt. De har alltid fått mig att känna att jag investerat min tid väl och oftast infinner sig ett välbehag efter en meditation oavsett om den varit kort eller lång. De längre tar oss oftare på djupare resor. Vi ska inte vara rädda för tystnaden eller djupen inom. Där finns oändliga världar att utforska för den som vill veta mer om sin själs potential. Det undermedvetna är porten till sann kraft. Den som känner sitt undermedvetna kan möta livet utan rädsla.

Välkommen till Studio Vildblomma för att utforska mer kring meditationer.

Jag erbjuder vid återkommande tillfällen meditationspass varje månad, t.ex.. fullmåne och nymåne meditationer enligt kalendern när de tillfaller, nästa tillfälle söndag 3 december. Alltid kl. 18.00-20.00 då vi även fikar och möts i cirkeln. Sedan har jag återkommande kapa kords och chakrabalansering, en gång i månaden, nästa tillfälle 14 december. Samt seans och meditation en gång i månaden, nästa tillfälle blir vid lucia 13 december. Välkommen att höra av dig vid intresse!