Månen är mystikerns vän

Jag har alltid haft en speciell relation till månen. Som en gammal vän från flera tidigare liv. Jag har ett vagt minne av att ha läst någonstans att Jorden haft upp till tre månar för eoner av tid sedan. Men bara en har överlevt evolutionen. Det är den månen som vi kan se stråla i full sken i natt. Fråga mig inte om källan till dessa uppgifter, utan förstå att jag skriver utifrån ett vagt minne och en stark känsla för det. Vet att jag tog upp det i min debutroman NEKTRA också, just för att det minnet gäckat mig. Var det så? Hade Jorden verkligen tre månar och hur var det då, med tanke på att Jorden påverkar vårt känsloliv.

Jag mår oftast väldigt bra vid fullmåne men vet att det är många som även känner motsatsen och blir emotionellt oroliga eller aggressiva. Kanske inte kan sova eller så. Månen påverkar oss i allra högsta grad. Jag tänker i filosofiska banor i månens sällskap, ju större månen blir desto klarare blir mina tankar och känslor. Det väcker den tidlösa gudinnan inom mig. Kvinnan som vet allt! Jag älskar denna del av mig själv. Det är viktigt att ha en bra relation till sig själv. Månen är som en vän som påminner mig om tidens mysterium och om alla månritualer jag gjort under alla liv på Jorden. Som prästinna, häxa, shaman, Indian, älskarinna och kvinna. Månen är starkt kopplat till vår intuition och det tredje ögat liksom stjärnhimlen.

Fullmåne

“Tittar man tillräckligt länge på stjärnorna så försvinner tiden och synen förbättras avsevärt… så du ser det du behöver se så att säga.”

Månritualer handlar oftast om att reflektera över livets cykler och om att släppa taget om det du inte längre behöver samt att öppna upp för det du behöver. Det handlar om din längtan och dina drömmar. Det är den inre gudinnans största uppgift att föda fram våra drömmar och önskningar. Vid fullmånen blir kraften av dina tankar och handlingar starkare. Det sägs att månen är mystikerns vän.

Nu har vi haft flera supermånar sedan augusti 2015. Det är den tredje supermånen i natt. Min upplevelse av dessa supermånar är att energin har trappats upp och blivit intensivare för oss Jordbor. Det är en annorlunda energi än den från solen som representerar det maskulina. Månen står ju för intuition, känslor, sensualism och mystik. Med andra ord är det inte konstigt om du upplevt mer av detta sedan augusti. Fast det är ju mina favoritteman som jag bejakat i hela mitt vuxna liv, skillnaden kan ju vara att det blir starkare med tiden och att vi lever i en tid av stora förändringar.