Mänsklig Utveckling

Det händer mycket nu, tiden accelererar. Visst kan det kännas som om livet går i ultrarapid fart. Viktigt att hitta tid för vila och låta nervsystemet vila efter alla uppdateringar som sker kollektivt och individuellt för oss människor. Många är medvetna om detta! Jag kände en skillnad från i somras med alla starka superfullmåne perioder, som för varje månad blev starkare och som nu i september var en extra stark blodmåne samt månförmörkelse i ett. Något som sker nästa gång år 2033. Vi utvecklas i snabb takt till mer snabbtänkta varelser som kan ta emot mer information på flera plan och komma i kontakt med vårt kosmiska ursprung. Vi är flerdimensionerade varelser i grunden som samspelar på flera plan, även när vi inte är medvetna om detta.

Fler och fler kommer i kontakt med sin intuition och kanske upplever det lite skrämmande till en början med så kallade paranormala fenomen som att se och höra utanför de vanliga sinnena eller när något utöver det vardagliga sker som inte går att förklara logiskt. Om du vill prata om dessa upplevelser med någon som har mycket erfarenhet kring dessa förändringar så är du välkommen att kontakta mig! Då kan vi boka en tid för detta. I slutändan är det något naturligt som sker med oss. Vi uppdateras. Det är allmänt känt att människan generellt bara använder 10% av hjärnans kapasitet. Vad finns att utforska i de resterande 90% ? En person som inspirerat mig mycket är Albert Einstein, som förespråkade att utforska sin kapasitet att använda fantasin. “Fantasin är viktigare än kunskap” var han övertygad om och jag förstår precis vad han menar. Något annat som han myntade var “Världen vi har skapat är en produkt av vårt tänkande, och den kan inte förändras utan att vi förändrar vårt tänkande.”

Jag har under detta år även kommit i kontakt med begreppet HSP = Highly sensitive people som på svenska blir Högkänsliga personer. En person som känner in sina medmänniskor och omgivning på djupare plan. Alla sinnen är extra skärpta för dofter och ljud men även subtila stämningar och känslor. Detta gör att en HSP person blir mer trött efter social samvaro eller stora grupper och generellt behöver mer egentid för att ladda om. Jag köpte två böcker i ämnet av författaren Elaine M. Aron. “Den högkänsliga människan -Konsten att må bra i en överväldigande värld.” Samt en bok på engelska om att vara högkänslig och i en relation. Plötsligt fick jag djupa självinsikter i hur jag fungerar. Jag antar att ett annat begrepp är att vara empat. Med dessa kvaliter är det extra viktigt att ha mycket empati med sig själv och lyssna till sina egna behov av vila och återhämtning. Jag får ständigt påminna mig att njuta lite extra. Mina guldkorn i livet är spabesök, att unna mig massage, bada, basta, promenader i naturen och trumresor för att nämna något. Listan kan ju alltid bli lång som en roman om man vill. Vad unnar du dig när du vill njuta?

“Jag tycker att vi ska känna efter mer istället för tänka så mycket och njuta mer”

Hittade en gammal goding från youtube när jag reflekterade kring naturens healing och var förväntansfull inför min kommande debutroman. Detta var sommaren 2012. Boken Nektra kom ut 21 oktober 2012. Snart tre år sedan. Känner att det är dags att börja på bok två nu. Men tiden går fort, och jag måste först lära mig att bromsa ner den lite till min takt och prioritera kring min egentid. Önskar dig som läser min blogg en magisk höst! Hoppas vi ses på Saltrummet eller Vattumannen eller någon annanstans!