Andliga guider

Nu ska jag berätta om mina erfarenheter kring andliga guider och mästare. Det är givande och inspirerande relationer med andliga plan. Dessa relationer kan liknas vid djup vänskap som liksom alla relationer kräver tid att etableras. Mina favorit guider genom livet är Jesus, Merlin, St:Germain, ärkeängeln Mikael, ärkeängeln Raphael och Lady Nada. Dessa mästare och änglar är såpass stora att de är guider åt ett stort antal människor, och även kända i hela världen. Just dessa guider är kanske mest kända i USA, Norden och Europa.

I England och Skottland finns det djupt odlade spirituella traditioner. Merlin samt Mikael är mycket välkända i England. Jag kom i kontakt med Merlin under en resa i Glastonbury, sommaren 2008. Då besökte jag flera kraftplatser i trakten som är känd som ett paradis för konstnärer, mystiker och New Age intresserade.

Merlin är en av mina favorit guider.

Jag vandrade i parken där Kung Arthur och hans Gunnivere är begravda. Merlin är mest ihågkommen som Kung Arthurs högra hand under hans tron tid på 1500-talet. Han var både bevandrad i svart och vit magi och sägs även ha varit en druid som levde mycket i skogen och naturen och kommunicerade mycket med naturens väsen och djuren.

För den som är intresserad av magi är Merlin en underbar guide och lärare. Jag känner mig privilegierad  att ha Merlin som guide inom dessa områden och naturens väsen. De senaste åren har Merlin varit närvarande på alla mina storseanser och som min guide under alla trumresor som jag deltagit i under åren. Jag har fått lära mig att arbeta med väder magi, tankens kraft, och mycket mera som varit väldigt inspirerande på många plan.

Guiderna kan generellt stödja oss och ge oss mod i svåra livsval och situationer. De kan sprida en gnutta magi i vår vardag. Stödet kommer från kanaliseringar, meditation, tarot eller att arbeta med pendel. Allt detta stödjer oss i vår inre dialog. Att reflektera kring livets utmaningar och möjligheter med alla sinnen och intuitionen som verktyg.

Magin finns i vår förmåga att öppna upp våra hjärtan och sinnen för det som finns omkring oss och inom oss. Att leva i nuet skapar förutsättningar för framtiden. En magiker har skärpta sinnen och ser det ögat inte ser.

Wizard in a purple robe and wizard hat casting a spell with his wand

Merlin är en av mina favorit guider.