Poesi i natten

Det drar lite i den kreativa nerven ikväll. Saknar skrivandet och skapandet, men har ej haft ro för det. Läser gamla dikter som jag skrivit 2009-2010, och blir inspirerad att skriva igen!

Min själ är hemma i poesins kölvatten, bland orden som leder mig hem till mitt innersta. Poesin ger mig vingar så att säga! Jag har ej fått flyga på sistone, så det är definitivt dags igen. Mina örnvingar kan bära mig många mil inatt i poesin värld.

Vill dela med mig en av mina tidigare skrivna dikter  “SOLVÄSEN” från 2010, publicerad på Poeter.se. Där finns ca 200 dikter som jag skrivit. Sju av dem finns publicerade i min debutroman NEKTRA. Ytterligare några hundra dikter finns i byrålådan, i väntan på att komma ur garderoben. Jag har återfunnit min passion!!! Mer kommer att ske, längtar efter att skriva för skaparlustens skull!

Solväsen

Fångad i mitt skal

Finns det någon

som alltid orkar

ta hand om sig själv

Äta den rätta kosten

hålla sig i form

både fysiskt och mentalt
Dessutom

låta själen

få andrum

filosofera

i alla sfärer den har tillgång till

Alla har troligen tomrummet

som äter sig innifrån och ut

den tar inte hänsyn till

sociala koder

Det är som en parasit

som gnager sig fast i hjärnan

Så att inte väsendet i

just denna kropp och själ

ska ha möjlighet att inse

vad den egentligen är

Solväsendet blir en legend

som ingen längre minns

eller når

Men jag vet att jag är utav eld.

Fri vers av Cosmic Johanna
Finns publicerad på Poeter.se, lästs 563 gånger.
Publicerad 2010-06-02 00:01
Läs mer på: www.poeter.se sök på mitt namn.