Massage med eteriska oljor

Man ska inte underskatta luktsinnets påverkan på avslappning. Olika dofter väcker också olika känslor i oss. På sistone har jag blivit intresserad av eteriska oljor och blandar gärna dem i min ordinarie massageolja. Tidigare köpte jag färdigblandad massageolja som innehöll eteriska oljor, men en kollega tipsade mig att hon blandade själv och kunde på så sätt dra ner kostnader och variera sig mer med dofterna. En annan kollega som masserar med eteriska oljor berättade att de olika dofterna påverkar olika obalanser i kroppen.

Jag har inget stort lager av dessa magiska oljor ännu, men har köpt en med “pepparmynts” essens som ska vara uppiggande samt bra för matsmältningsproblem samt en olja med “eukalyptus”-essens som ska vara bra för att öppna upp andningsvägar och motverka förkylningar.

Jag erbjuder klassisk helkroppsmassage med eteriska oljor på Stockholm Saltrum några dagar i veckan! Min specialitet utöver flera års erfarenhet med massagen är att jag bjuder på en berättelse kring din energi och kropp, speciellt kring de områden som spänningarna sitter på, detta hjälper dig att även känslomässigt möta det som din kropp spänner sig kring.

Kroppen härbärgerar alla våra känslor och spänningar uppstår oftast kring inre konflikter, stress och obearbetade känslor. Detta finns det även mycket skrivet om. En bok som öppnade ögonen för mitt intresse att utforska sambanden mellan kropp och känslor, var “Andens anatomi” med Caroline Myss, den boken kan aldrig bli ouppdaterad. Den kan varmt rekommenderas till  alla med ett intresse för holistisk syn på hälsa!