Änglakort av Doreen Virtue

För flera år sedan kom jag i kontakt med Änglakort av Doreen Virtue. Hon har gjort ett flertal fantastiska kortlekar med olika änglamotiv på, men det finns även kortlekar med olika mästare och arketyper som älvor och enhörningar m.m. År 2012 kom hennes första Tarotkort (med änglamotiv) ut och den har jag flitigt använt sedan dess.

Längst ner i det här blogginlägget kan du se en demonstration av änglakort av Doreen Virtue. För den som missat dessa konstverk, paketerade i små lådor rekommenderar jag att söka på webben eller i en andligt orienterad bokaffär.  Doreen Virtue har skapat “änglakorten” med budskap från ängarna och andra väsen för att ge oss alla ett verktyg att arbeta med intuitionen och att kommunicera med det inre, kanske speciellt vid vägval eller kring frågeställningar, för att ha någon eller något att bolla med, tänker jag! Det kan även vara med dig själv ifall du sitter ensam med korten, vilket jag personligen tycker är väldigt givande. De är även ett verktyg att lära känna änglarnas sätt att kommunicera och bekräfta dig och dina tankar. De kan vara emotionellt mycket givande! Det är vackra bilder som olika konstnärer målat för varje kort, och en liten instruktionsbok ingår i det lilla paketet.

Se gärna videon med dessa “Tarotkort med änglamotiv” för att undersöka ifall det faller dig i smaken! Konst är ju alltid en smakfråga. Detta är min favorit Tarot kortlek, men på 90-talet och i början på 20-talet arbetade jag med den klassiska Tarot kortleken som är något mörkare i sina nyanser, det finns fler skuggsidor så att säga, och vissa säger att de också blir mer realistiska på det sättet och att Doreen’s Tarotkort blir mindre nyanserade då de flesta korten känns positiva, dock finns det kort som visar på att ha tålamod, vänta, att tiden inte är mogen, döden finns representerad liksom alla andra arketyper inom den Stora Arkadan som i en vanlig Tarotlek. Men det är något med sjöjungfrun, älvorna, drakar och änglarna i bilderna som gör att skuggorna inte lyckas ta fäste på samma sätt som en klassisk Tarot som även har anor i svart magi, bland annat genom Aleister Crowley. Vissa kan till och med haft negativa upplevelser med Tarot eller att det kan finnas en rädsla att få dåliga budskap helt enkelt. Medan med änglakorten så blir det mindre laddat kring det negativa utan mer fokus på stöd och möjligheter.

Tarot har förövrigt en stark koppling till att förstå symbolspråket, de inre världarna därav känslolivet och det undermedvetna. Att lägga Tarot är ett urgammalt psykologiskt verktyg att kunna sätta ord på det som sker och på alla drömmar och förväntningar. De flesta känner till att svart magi inte leder så långt och alltid kommer tillbaka till utövaren minst tio gånger om, liksom vit magi också gör. Magi i sig är ett spännande ämne som jag gärna utforskar emellanåt gärna med min inre vägvisare och guide som oftast visar sig minst en gång vid mina storseanser, den jag talar om är den legendariska Merlin, även kallad för St. Germain i ett annat tidigare liv. En fantastisk lärare i vit magi! Något som jag anser att även Doreen Virtue sysslar med, hon har verkligen lyckats och är en stor förebild för mig! Se mer på hennes webbplats eller hennes Youtube-kanal.

Vill du veta mer om Tarot eller Änglatarot är du varmt välkommen att kontakta mig och boka tid för en privat sittning på Stockholm Saltrum eller på Skype!